Om TBi-sektionen

TBi-sektionen är en teknologsektion som har funnits sedan 1996 och har hand om civilingenjörsprogrammen i Teknisk Biologi och Kemisk Biologi samt det naturvetenskapliga programmet i Kemisk Biologi.

Vi är en trevlig samling människor på ungefär 350 programmedlemmar och en av de få sektioner på LiTH som har minst lika många tjejer som killar som studerar. På nederplan i Kårallen ligger vårt sektionsrum, Bihålan, som är öppet för alla medlemmar att hänga i under dagtid.

TBi-portalen är vår hemsida, där vi lägger upp nyheter och kalender, nyttigheter för nya studenter och alumner, information för företag som kan vara intresserade av våra kunskaper, samt självklart en hel del hjälp och skoj för våra medlemmar - såsom en årlig fotokatalog, digitala klasslistor, ett klotterplank och tips om vad som är på gång i utskotten!

Loggan är grön, vit och gul, och overallen är mörkgrön.
TB har vitgula revärer och KB har även en vinröd rand på sina.

Sektionen har ett festeri, Bi6, som anordnar två större fester under året och flera mindre. De stora är Tentakravallen på hösten (tillsammans med ett annat festeri) och Snuttefilmen på våren.

Självklart har sektionen även ett troget fadderi, som varje år tar hand om mottagningen av de nya studenterna på ett uppskattat och spännande sätt i nolle-p.

 

Känner du att du har anledning att vara medlem i TBi-sektionen fastän du inte läser ett av våra program?
Kontakta styret@tbi.lintek.liu.se!

Logga in
Sök
Kalender
urfadderiet.se TBi på Facebook QQQ på Facebook
bi6.se TBi på Instagram Phi Tau på Facebook