Bostad

Korridor i IrrblossetDet är lättare att hitta bostad i Linköping än i Stockholm eller Göteborg. Det är dock en bra idé att ställa sig i bostadskö så tidigt som möjligt. Det är gratis att registrera sig och börja samla köpoäng hos de olika hyresvärdarnas hemsida och man måste inte vara antagen till universitetet för att göra det.

 

Hyresvärdar

Privata hyresvärdar finns även på Linköpings kommuns hemsida.

 

Bostadsområden

Det finns ett antal olika studentbostadsområden i Linköping. Nedan listas de vanligaste områdena samt lite nyttig information om dem.

Ryd

Studentbostad i Ryd

Här bor förmodligen majoriteten av Linköpings studenter, i både studentkorridorer, ettor och större lägenheter. Ryd har ett eget centrum med bland annat Hemköp, Apotek och den omåttligt välbesökta studentpuben Ryds Herrgård, [hg]. Härifrån tar det ungefär 15 min in till stan med cykel, men bara 5 min till Universitetet som ligger strax söderut.

Lambohov

Lambohov är ett ganska lugnt område som ligger söder om universitetet, med både studentbostäder och många villor med familjer. Det tar mindre än 5 minuter till Campushallen och till Universitetet. In till Linköpings centrum är det ungefär 20 minuter med cykel. Det finns ett mindre centrum med bland annat Konsum och Apotek.

Valla

Herrgården

I Valla finns det två fräscha studentområden, T1 och Irrblosset. Det tar lika lång tid in till centrum som till Universitetet, vilket är ca 10 min på cykel. Här finns veterinär, Konsum och Apotek, samt några pizzerior.

Kvarterskrogen heter Villevalla och har ett enormt utbud av vanlig och ovanlig öl. Puben är välbesökt vid middagstid och är driven av studenter.

Gottfridsberg

Här ligger två studentområden, Flamman och Fjärilen, med både korridorsrum och lägenheter. Kvartersklubben på nedervåningen heter just Flamman och är väldigt populär på helgerna. Ica Nära ligger på nära avstånd och till stan tar det inte mer än 5 min med cykel. Till Universitetet tar det ca 15 min.

Colonia

Colonia är det enda studentområdet som ligger på campus. Vakna upp och traska in i lektionssalen några minuter senare! Med riktigt fräscha, nybyggda lägenheter.

Colonia

Logga in
Sök
Kalender
urfadderiet.se TBi på Facebook QQQ på Facebook
bi6.se TBi på Instagram Phi Tau på Facebook